Fakta och historik


Veteranhistoria med resultat från alla VVM


Fakta och historik om veteranfriidrotten


Forskning om träning vid tilltagande ålder


Stilen fick svenskarna att hoppa högt - höjdhoppshistoria


Veteransidan skall innehålla aktuell veteraninformation

Veteransidan uppdateras från Umeå
Från och med augusti 2001 har vi i Veterankommittén fått möjlighet att snabbt lägga in aktuellt material på hemsidan direkt från Umeå genom att Svenska Friidrottsförbundet flyttade till ny server. Sedan dess har vi hjälp av Åke Runnman, Örträsk att sköta våra uppdateringar. Han har som webbmaster mångårig erfarenhet av att arbeta med olika hemsidor. Då det omfattande material som las in på den gamla hemsidan 1999-2000 är raderat har vi rekonstruerat delar av innehållet samtidigt som vi successivt lagt in nya texter och bilder.

Tack till Victor Sagerlöv
Vi tackar vår tidigare webbmaster Victor Sagerlöv för att han under ett drygt års tid med början i augusti 1999 snabbt och snyggt lade in texter och bilder på veteransidan. Hans arbete och eleganta webbdesign har fått välförtjänt beröm. Tyvärr har vi i Veterankommittén och Victor sedan augusti månad 2000 olika uppfattningar om hur veteransidan skall utvecklas och vad den skall innehålla. Då vi inte kunde enas valde vi att avbryta samarbetet.

Veteransidans innehåll
I fortsättningen skall vår veteransida handla om veteranfriidrott. Ungdomsfriidrott och seniorfriidrott återfinns på annan plats på SFIF:s hemsida. Naturligtvis berör vi även dessa områden när det har direkt anknytning till veteranfriidrotten, t ex om seniorer och ungdomar som tävlar samtidigt, veteraner som gör bra resultat i seniorsammanhang osv. Vår ambition är att veteransidan skall ha ett rikt innehåll med nyheter och aktuellt om veteranfriidrotten, målsättningar, veteranadresser, veteranregler, länkar till andra veteransidor osv. Vi kommer inte att ha samma eleganta webbdesign som under första året 1999-2000. Även om det är trevligt med ett attraktivt yttre så anser vi det är innehållet som måste räknas samtidigt som det skall gå snabbt att få fram det man är intresserad av!

Ivar Söderlind
Informationsansvarig i Veterankommittén