Wachen har en dröm - VSM på Stockholms Stadion


Wachen har en dröm:
Veteran-SM i friidrott på Stockholms Stadion....
.
Jag såg i TV AIK möta Bromma-Pojkarna på Stockholms Stadion. Några dagar tidigare följde jag också Djurgården/Älvsjö  spela mot Umeå. Mäktiga upplevelser för mig även om spelkvaliteten på matcherna inte höll högsta klass - och inte kunde matcha detta legendariska  idrottens tempel  i skönhet. I vilket fall som helst väcktes hos mig  ljuva minnen till livs från egna  besök på Stadion, ännu mäktigare än att sitta hemma och titta på TV.

Nostalgisk
Friidrottsgalor, landskamper,  SM, och faktiskt också egna  tävlingsinsatser under många år så långt tillbaka som på 50- och 60-talen. Jag blev helt nostalgisk... och undrar: skulle det inte  vara möjligt att få uppleva ett mästerskap som veteran på klassiska  tävlingsmarken Stockholms Stadion? Denna sommar som stundar är det ju försent. Men nästa.... om inte tävlingsarenan redan är bestämd för det året också.

Aktuellt för några år sedan
Jag vet att det v a r aktuellt med SM på Stadion för några år sedan. Jag tror projektet stupade på ekonomiska faktorer. Det är för dyrt att hyra in ett SM-arrangemang på Stadion. Stockholms stad (är det väl?) kräver  en hyra som aktuella Stockholmsklubbar inte anser sig ha råd att betala bara för att jag skulle få en dröm realiserad. Men Veteranidrottsförbundet har inte "dom" några pengar att skjuta till? Säkert kan Svenska friidrottsförbundet  hjälpa till med en summa.

Tipstjänst, eller vad det heter nu för tiden.Dom har ju pengar så det ryker om det. Bingolotto för Guds skull. Försäkringsbolag -  så mycket pengar de tjänar på friska, oskadade veteranfriidrottare. Regeringen med idrottsministern i spetsen. Storföretag, hotell, restauranger, banker,  SJ, SAS... för varje deltagare tjänar ju marknaden stora pengar. En och annan åskådares enkla skärv därtill...Tidningar, radio, TV...

Rekodmånga deltagare
Ett SM-arrangemang i friidrott för veteraner skulle kunna bli attraktivt och locka  rekordmånga deltagare från hela landet.
Jag är övertygad om att jag inte är ensam  om drömmen att åter en gång få uppleva  att tävla på STADION.
Men som alltid i veteransammanhang: det gäller att skynda på...tiden är snabbare än den snabbaste veteran...
 
Torsten von Wachenfeldt, Ystads IF