VSM på Stockholms Stadion? - insändare från Olle Arvidsson


VSM på Stockholms Stadion?
insändare från Olle Arvidsson

Vi är nog många som gärna en gång skulle vilja uppleva ett VSM på "veteranen bland arenor" dvs Stadion. 1994 var det ju tänkt, men så blev inte fallet. Antagligen av ekonomiska skäl. Men skam den som ger sej.

Annars är ju inte de stora städerna mest lämpade för VSM. Den sociala delen betyder så mycket och det fungerar inte när utbudet av annat splittrar. Det behövs både bra tävlingar och trivsamt umgänge på kvällarna för att att det ska vara maximalt bra.
I det preliminära programmet för sommaren 2006 har VSM placerats 11-13 aug. Det är vi några som inte tycker om eftersom vi redan skaffat seriebiljett till EM i Göteborg. Det är inte heller snällt mot funtkionärerna. Med tanke på att SM och NM inomhus går längst i söder hoppas många av oss att SM utomhus hamnar längre upp i landet, och alltså inte under veckan 6-13 aug.
Olle Arvidsson


Svar från Ivar Söderlind
Frågan om VSM på Stockholms Stadion, som initierades av Torsten von Wachenfeldt, engagerar många dels skriftlig men framförallt muntligt när vi veteraner träffas. Själv stöder jag helt denna tanke. År 1994 var det ekonomiska skäl
som gjorde att VSM inte kunde arrangeras på Stockholms Stadion utan i stället avjordes på Kristinebergs IP.

VSM 2006 kommer inte att avgöras samtidigt som EM i Göteborg. Sannolikt datum är den 18-20 augusti och jag personligen hoppas att det blir i Söderhamn. Veterankommitten kommer att besluta om tid och plats vid sitt styrelsemöte den 14 september.