Åke tycker inte som Nikke


Åke tycker inte som "Nikke

Hej Ivar!
Med anledning av "Nikke tycker" så känner jag att jag vill skriva följande rader:
För det första vill jag säga att jag håller med Nils-Bertil i hans bok. Speciellt detta med livsglädje och livskvalitet. Det man främst kommer ihåg från ett mästerskap är inte när man stod på pallen utan alla dessa fantastiska människor som håller på med veteranfriidrott. Med glöden i ögonen att slå pers, att försöka slå sin kompis, att försöka ta medalj. Även om jag upplevde en enorm lyckokänsla när jag tog EM-brons 2005. Det var så oerhört känslosamt. Ungefär som när jag blev pappa för första gången.

Personligen tränar jag mycket hårt under hela året så jag är mycket väl förberedd för ett mästerskap. Det vet jag att de flesta veteraner också gör. Att hålla på med veteranfriidrott borde anses som mycket positivt av samhället men jag tycker att det finns journalister som bara ser till senioreliten. Se bara när det gäler svenska seniorlandslaget.

Till slut tycker jag synd om "Nikke" som kanske aldrig får uppleva detta vi veteraner får göra vid varje mästerskap. Denna glädje är svår att överträffa!

Åke Larsson, Umedalens IF