Vår veterankamrat Bertil Hedström är död


Från Rånäs 4H:s hemsida  www.ranas4h.nu

En av Rånäs 4H:s främsta veteranfriidrottare, Bertil Hedström är död. Han dog den 5 maj efter en tids sjukdom.

Jag lärde känna Bertil i början av nittiotalet när vi båda arbetade inom Stockholms Läns Landsting, Bertil som sjukhusdirektör på Karolinska sjukhuset. Vi kom att tala om friidrott och det visade sig att Bertil i sin ungdom tävlat som sprinter och stafettlöpare. Han tävlade fortfarande i sjukhusmästerskapen och var sedan länge ordförande i Stockholms Läns Landstings Idrottsförening.

Han var inte direkt svårövertalad när jag föreslog att han skulle börja tävla för Rånäs 4H i olika veterantävlingar. Han vann snabbt framgångar och blev en mycket aktiv veteran. Bland hans många framgångar kan nämnas 11 VSM Guld i olika sammanhang. I Rånäs 4H:s stafettlag var Bertil en viktig kugge. Även internationellt lyckades han mycket väl med ett VEM Guld på 400 m, två VEM Silver på 300m häck och ett på 400m samt vid Veteranvärldsmästerskapen 2004 i Sindelfingen ett silver på 400m och ett brons på 200m.

Bertil hade ett stort hjärta för Rånäs 4H och medverkade aktivt som funktionär vid våra olika tävlingar i Norrtälje. Han var också en mycket uppskattad tränare och ledare för Stockholmsungdomar som visade intresse för friidrott. Han levde högt på sin talang men insåg också att en veteran nog måste träna en hel del för att nå framgångar. Vi är många som saknar hans glada leenden, engagemang för klubben och segervilja.

Erik Hafström
Ordförande i Rånäs 4H