Rena snurren - insändare från Wachen


Rena snurren - insändare från Wachen

Hej alla glada veteraner.........Ole´ Come Fly with me to sunny Rio, let´s sing and dance on the Beach och kasta våra diskusar och spjut och stöta våra kulor, hoppa som galningar med och utan stav i ädel kamp  om guld och silver och brons i  Spelen 2016 !!!
Jasså, gäller det inte oss veteraner. Synd. Ja, då blir det väl Kastplanen vid Malmö Stadion som vanligt...

Stämmer midjemåttet?
Min uppsluppna stämning beror mest på att jag så starkt berördes av  Jöran Westbergs underbart trevliga artikel om veteranfriidrott och människokaraktärer, och där jag skymtade förbi  i några vackra sammanhang och vilka jag tackar för. Jöran är själv en stor människa... men Jöran... inte stämmer väl ditt midjemått? Flera kilometer värre(?) än mitt eget. Men så har jag ju heller inte kastat så värst mycket diskus.

Sjösjuk av att snurra
Jag kanske bedömdes som lovande även i den grenen i ungdomens dagar, men snart la´ jag av. Jag blev, hm, sjösjuk när jag försökte snurra runt! Eller så var mina fötter för stora. Av  samma orsak  blev det inte något snurrande i kulringen när jag som förmodligen den förste i Sverige under rikstränare Gusti Laurells idoga pådrivande prövade på att byta  stil under min idoga träning på Slottsskogsvallen i Göteborg. Gusti hade läst tekniska  nyheter i träningsböcker från dåtida Sovjet och trodde/hoppades att jag kanske skulle kunna lära mig den stilen. Gusti blev snurrigt gråhårig av mina försök och jag bara snurrig.

Besegrat Ingo i en ring
Jag tränade mestadels under min göteborgstid just på S-vallen och ofta träffade jag då  Ingemar Johansson. Och nu ska jag skryta. Jag är en av de få svenskar som besegrat Ingo i en ring! Inte precis knockat honom, men i alla fall "poängbesegrat" honom. När jag höll på med min ringträning kom han förbi efter ett löppass i Slottsskogen och tyckte tydligen det  såg kul ut med mitt stötande. Så han frågade artigt om han fick prova på själv.
Naturligtvis fick han det. Och så "tävlade" vi  - och kulan var nog tyngre än vad Ingemar trodde. Och jag kunde känna mig stolt över att ha besegrat Ingemar Johansson i en ring...

Kul med kula
Om mina fortsatta öden och äventyr i en ring?  Jag har ännu inte gett upp hoppet. Det är kul med kula - och, hm, jag drömmer om mitt livs "stöt"...
 
Torsten von Wachenfeldt, Ystads IF