Insändare från Micke Magnusson från Tingstäde på Gotland


Tävling den 14 juli 2014 i Tingstäde på Gotland

Efter att ha hört en hel del om idrottsplatsen Tingstäde IP på Gotland av bl a Håkan Jakobsson och Jöran Westberg blev jag lite intresserad av den idrottsplatsen. Efter att ha tagit kontakt med Håkan så beslöt jag mig att åka till Gotland och tävla på denna anrika idrottsplats som invigdes på 30: talet. Den har inte används sedan 60: talet men har nu börjat användas igen tack vare stort intresse och vilja från några eldsjälar. Man har nu börjat upprusta den och det är en bra bit kvar men kasttävlingar genomförs där nu med Håkan och Arne Grundström som stora pådrivare. Sagt och gjort så bokade jag båtbiljetter och tog mig till Gotland för att tävla och turista lite i några dagar. Jag hann även med ett träningspass med Urban Evjen, Sture Åhs och Lilly Wizén på Gutavallen.

Tävlingsdagen började med bra väder men övergick tyvärr i regn när vi kom till kulan. Kula gick väl att köra i lite regn men de var mycket värre med diskusen. Regnet gjorde det mycket svårkastat. Men det hindrade inte att jag persade totalt sett i mångkampen och hade årsbästa i 4 av 5 grenar så resultatet från kastmångkampen som gick i Huddinge den 8 juni överträffades med hela 4p. Övriga deltagare i kastfemkampen var Håkan Jakobsson i M70 på 3639p, Arne Grundström i M80 på 3242p, Jöran Westberg i M65 på 3738p, Alf Löfqvist i M70 på 2671p och Mikael Magnusson i M45 på 1709p.

Denna idrottsplats är en idyll av de lite udda slaget men ändå en mycket trevlig arena att tävla på, ganska långtifrån de man är van vid. Jag kommer definitivt att komma tillbaka och tävla flera gånger. Man kan säga att man tävlar mitt ute i naturen med skog runt hela arenan och långt ifrån vägar med störande bilar. Arenan inger en lugn atmosfär och man har svårt att bli stressad vid en sådan här plats. Det finns tyvärr inga löparbanor och hoppbanor men de kanske kommer i framtiden. Det var även första gången jag kastade spjut med ansats på gräs, de var lite konstigt men de fungerade bättre än vad jag hade förväntat mig.

Att de går att kasta långt i spjut där visade Malte Barlinger från Linköping som kastade pers med ca 2.5m, dryga 49m blev det för Malte. Att släggringen är bra för släggkastare har Östen Edlund bevisat när han i mitten av juni kastade 46.12 och även denna dag så fick vi se långa kast, då av Emma Thor F17 från Tureberg som kastade dryga 57m.

Slutligen ett stort tack till Håkan för bostad under mina dagar på Gotland.

Vid pennan Mikael Magnusson