Mattias Sunneborns träningsbok "Träna snabbhet och explosivitet"


Mattias Sunneborn är en profilstark friidrottare med rötterna från Fårösund på norra Gotland. Hans största meriter är silver på inomhus-VM 1995, guld på inomhus-EM 1996, OS final i Atlanta 1996 och nordiskt rekord både inomhus 8.20 och utomhus 8.21 i längdhopp.

Parallellt med sin friidrottskarriär har han utbildat sig till fystränare på Bosön och jobbar nu som tränare för exklusiva grupper.

Mattias håller fortfarande landslagsklass och tillhör världens bästa veteranfriidrottare med 8 VM guld och 3 världsrekord i klassen M40.

Mattias lanserar nu sin träningsbok ”Träna snabbhet och explosivitet” tillsammans med SISU Idrottsböcker.

Träna snabbhet och explosivitet Materialet innehåller 15 träningsprogram: 12 ”snabbpass” som tar ungefär 10 minuter att genomföra och som med fördel kan användas i början av träningspasset (exempelvis före fotbollsträningen, innebandyn eller löprundan), och 3 ”långpass” som tar ungefär 45 minuter att genomföra. Långpassen är tänkta som separata träningspass för att maximera effekten och passar bra att köra ungefär en gång i veckan.

Mattias Sunneborn har under sina år som tränare uppmärksammat att det inom de flesta idrotter finns ett enormt intresse för snabbhet och explosivitet. Därför har han nu sammanställt ett stort antal övningar som utvecklar dessa viktiga fysiska egenskaper.

Film: https://www.youtube.com/watch?v=gwe6QPB1n2M&list=UUD2B5h4hAv9ttC539Ucx2fw

Beställning: http://sisuidrottsbocker.se/Tr%C3%A4na-snabbhet-och-explosivitet.aspx#.VA6y-WNpe80

Macintosh HD:Users:Sunne1514:Desktop:Snabbhet fram och baksida.pdf

Omslag