Rapport 1 från IVVM i Sindelfingen


Ladda ner filen som *.pdf

Rapport1 från IVVM i Sindelfingen – världsrekord av Göte Lindblad

I Sindelfingens pampiga inomhusarena för friidrott ”Glaspalast” inleddes på onsdagsmorgonen den 10 mars försöken på 200m och finaler i mångkamp. Samtidigt startade också ”Winter Throwing” utomhus på närbelägna ”Floschenstadion” med viktkastning.  Om man skall lita på ”Sindelsingen Zeitung”  är det  slutligen 2639 anmälda veteraner från 57 länder  till dessa första veteranvärldsmästerskap inomhus – världens deltagarmässigt största inomhustävling i friidrott någonsin. Av de 38 anmälda svenskarna  vet vi att två inte finns på plats i Sindelfingen.

Dagens prestation

Inledningsdagens främsta prestation svarade Göte Lindblad för genom att i sitt försöksheat slå världsrekordet på 200m i M80. Han sprang avstannande i mål på 32.36 – en förbättring av hans eget Europarekord med 69 hundradelar och av amerikanen Jim Mannos  världsrekord med halvsekunden. Nu väntar vi med spänning på vad det skall bli för tid i finalen. Även Axel Magnusson gick vidare till final i M80 genom att bli trea i samma försöksheat (38.76).

Bertil Hedström övertygade på samma sträcka i M70 och avancerade  till semifinal på 29.27 (andra tid i sin åldersklass) efter att ha ”joggat” de sista 30 meterna. En semifinalplats blev det även  för Stefano Tomai i M35 genom att komma  tvåa i sitt försöksheat på 23.61 medan Ingemar Storm i  M40 blev utslagen med tiden 24.72. Vi noterar också att i dagens första final förbättrade Ugo Sansonetti, Italien sitt världsrekord på 200m i M85 med 12 hundradelar till 34.42. 

Svenskt rekord av Carina Palmqvist

I den stenhårda konkurrensen på 200m i K40 gick Carina Palmqvist till semifinal och förbättrade sitt svenska rekord till 27.12, endast fem hundradelar från det nordiska rekordet . Hon blev tvåa i sitt heat efter överlägsna tyskan Ulrike Görling (26.27) och hade totalt fjärde tid av 35 startande. Även Ulla Littenheim kvalificerade sig till semifinal i  sin åldersklass K55 genom att vinna sitt försöksheat på 30.41. Asta Larsson i K70 hade inte heller några problem att gå vidare. Med 37.31 och andra tid i sin åldersklass är hon klar för torsdagens final.

Sveriges första medalj

Sveriges första medalj vid tävlingarna erövrade Henryk Plukarz i viktkastning  ute vid Floschenstadion genom att bli silvermedaljör i M70 med  svenska rekordet 16.93.  I samma gren kom Peter Hackenschmidt sexa i M60 med 17.92. Återstår att redovisa Axel Magnussons fjärdeplats i M80 längd med 3.28

Pampig invigning

Under inledningsdagens eftermiddag var det pampig invigning  med flaggspel, dansuppvisningar etc av hundratals ungdomar Välkomstal hölls bl a av   WMA:s  president Torsten Carlius och IAAF:s president Lamine Diack. Frånsett ett par timmars förseningar i tidsprogrammet har det mesta fungerat bra under första tävlingsdagen. Att samtliga resultat är inlagda på arrangörernas hemsida redan samma  kväll är strålande!!!

 

Se samtliga resultat på arrangörernas hemsida   http://www.sindelfingen2004.de/