Rapport 4 från IVVM i Sindelfingen


Ladda ner filen som *.pdf

Rapport 4 från IVVM i Sindelfingen – svenska höjdhoppare visar klass

Fjärde tävlingsdagen i  Sindelfingen, lördagen den 13 mars inleddes med WMA:s ”Special General Assembly” där delegater från de 57 länderna skulle besluta om Linz i Österrike eller Ancona i Italien arrangerar nästa Inomhus-VVM 2006. Med röstsiffrorna 42 mot 12 beslutades att Linz får arrangemanget. Det är första gången någonsin som Österrike anordnar ett internationellt Veteranmästerskap. I medaljligan avancerade Sverige ytterligare ett pinnhål och har nu totalt 24 medaljer (10 guld, 8 silver och 6 brons).

Hasse Lagerqvist är tillbaka

64: årige Hasse Lagerqvist vann under förmiddagen (för vilken gång i ordningen?) ett internationellt Veteran-VM-tecken genom att klara 3.50 i stav – en tangering av hans svenska inomhusrekord i M60!

- Det blev nog lite för många hopp, jag började redan på 2.80 och det blev totalt 13 försök. I sista hoppet på 365 fick jag en liten muskelbristning i ena benet som nog kräver ca tre veckors träningsuppehåll. Men innan dess kunde jag för första gången på länge hoppa utan att känna av mina efterhängsna skador i hälsenor och ljumskar. Jag siktar nu på att var i toppform till Veteran-EM i Danmark i sommar, berättade Hasse i samband med prisutdelningen.

Svenska höjdhoppare visar klass

Även världsrekordhållaren Nils-Bertil Nevrup vann VVM-guld -  i specialgrenen höjd med fina 1.37 i M75.  Och på andra plats kom Axel Ferneus med 1.24.  I samma gren deltog statistikprofessorn Carl-Erik Särndal, IFK Lund i M65 och vann övertygande pa 1.54 i sitt första internationella mästerskap.  På 60m häck i M75 stod Axel Ferneus i en klass för sig och vann på nya svenska rekordet 11.69. Axel Magnusson fick efter idel fjärdeplatser äntligen kliva upp på prispallen genom att bli trea i M80 höjd på 1.09 och fick samma placering på 60m häck (14.31).

Gudrun Kinger gladde

I K60 längd gladde Veterankommitténs Gudrun Kinger med bronsplats med 3.86. I samma gren tog Asta Larsson silver i K70 genom att hoppa 3.20 endast fem cm efter tyskan Rosemarie Kreiskott.

Från lördagens tävlingar i övrigt bör framhållas att Magnus Berg blev 4:a i M55 Cross Country.  Vidare gick Carina Palmqvist vidare till final pa 400 m i K40 genom att bli tvåa i sitt semifinalheat och förbättra sitt svenska rekord till 61.54. Fortsättning följer på söndag.

Se samtliga resultat på arrangörernas hemsida   http://www.sindelfingen2004.de/

Ivar Söderlind