Kasttävling i Borås den 30 april - Hacken rapporterar


Kasttävling i Borås den 30 april
- rapport från ”Hacken”

 

Visserligen var det valborgsmässoafton, men det hindrade inte ett tiotal kastare från att i ett soligt och varmt (+16) väder ventilera kastformen.  IK Ymer (läs Ulf Sjöberg, Pekka Jokiniva och Lennie Helander) har den goda vanan att ordna kasttävlingar, samt hyggliga nog att höra av sig om man har lust att vara med.

 

Ett blandat deltagarfält, såväl vad gäller ålder, kön och resultatnivå ställde upp och hade en trevlig kasteftermiddag tillsammans. Vad gäller resultat märktes främst elitkastaren Daniel Nyman, IFK Växjö med sina 58,15 i slägga och 18,08 i vikt.

 

Vad beträffar veteranresultat presterade Lennie Helander, Ullevi FK, i M35 utmärkta 49,66 i slägga och 15,11 i vikt. Ulf Sjöberg, IK Ymer, som är ny i M50, hade också ett antal mycket goda resultat – varav spjut 43,91 var det vassaste. Ur kastmångkampsperspektiv var Ulfs resultat i de 5 grenarna mycket bra. Själv lyckades jag prestera 17,82 i vikt vilket var klart godkänt.

 

Att fixa denna typ av tävlingar är ett utmärkt kvalitativt träningstillfälle och behöver inte heller många funktionärer, vilket Ulf & Co visat. Vi kastare hjälpte till med såväl markering som att hålla i måttbandet.

Ett stort tack till Ulf, Lennie och Pekka för bra initiativ med tävlingen.

 

Peter Hackenschmidt