Toppresultat i Stockholms Marathon av Jenny och Krille - saxat från IFK Umeås hemsida


 

Vännäs 2011 Krile och Jenny

Toppresultat på maran av Jenny och Krille

– saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida

 

Våra marathonlöpare visade att de hade lyckats toppa formen alldeles perfekt till helgens Stockholm Marathon. Dagens prestation stod Jenny Jansson för som med sina 2.51.11 noterade ett nytt klubbrekord.

Jenny som under många år har dominerat långdistanslöpningen i Västerbotten tog i lördags ett rejält kliv in i den absoluta Sverigetoppen med en total 12:e plats och en 6:e plats på SM som också avgjordes i samband med Stockholm Marathon.


Efteråt kommenterar Jenny loppet med :

"Jättekul och det kändes verkligen bra hela tiden"


Jennys tränare Michael Svensson fyller
i:

"Mycket bra lopp av Jenny och det finns betydligt mer att ta. På en lättare bana i en snabb höstmara så kan hon säkert kapa 4 minuter på den här tiden."


Med sin fina tid så petar Jenny ner en av svensk kvinnlig marathonlöpnings allra första pionjärer, Siv Larsson från platsen som nummer 1 genom tiderna i IFK Umeås klubbstatistik. Sivs tidigare klubbrekord lyder på 2.52.09 och sattes även det i Stockholm men året var då 1984.

 

Kristoffer Österlund visade ännu en gång att han är något av en expert på Stockholm Marathon. Med ett i det närmaste perfekt upplägg sprang Krille in på 2.26.35 och en total 13:e plats. I striden om SM-medaljerna blev det en 4:e plats med en doft av brons inte allt för långt borta. Fram till 3:e platsen fattades bara 30 sekunder men i den kampen var Hälles Martin Kjäll Ohlsson den starkare. 

Vi lyfter på sportkepsen och gratulerar Jenny och Krille till fina prestationer.


Skribent: Anton Jonsson 2011-05-28