VVM i Sacramento dag 5 – andra svenska medaljen


VVM i Sacramento dag 5 – andra svenska medaljen

Tre av åtta anmälda svenskar tävlade under dag 5 måndagen den 11juli och vi kunde notera Sveriges andra medalj.   

 

Stenhård fight och silvermedalj

Efter att ha hoppats längst i försöken blev det i en stenhård final en silvermedalj för Sture Holmberg, Huddinge AIS i M60 längd. Med 5.28/0.0 var han endast centimetern efter Jimmy Crittenden, USA och två centimeter före Sylvester Lorenz, Polen. Sture visade en imponerande jämnhet och hade även två hopp på 5.27. I ett av dessa hopp träffade han inte ens plankan och missade ca 20 centimeter i hopplängd. Det officiella svenska rekordet i åldersgruppen har Kenneth Arvidsson med 5,33 från 2002.

 

I M70 diskus blev det ännu en fjärdeplats för Kenneth Arvidsson, Malmö AI (han hade tre dagar tidigare samma placering i viktkastning). Med 40.81 var Kenneth 4.5 meter efter suveräne segraren Czeslaw Roszczhak, Polen och hade ett par meter upp till bronsplatsen.

 

Anna blev femma i viktkastning

På kvällskvisten i behaglig 20-gradig temperatur på kastplanen vid ”Hornet Stadium” kom Anna Ek, IK Hakarpspojkarna (Jönköping) femma i K35 viktkastning med 11.32. Hon tyckte placeringen var OK men var inte helt belåten med resultatet då hon hade ett par tolvmeterskast knappt utanför kastsektorn. Upp till bronsplatsen var det dock drygt 2,5 meter. Anna är nu ordentligt laddad till tisdagskvällens släggfinal.

 

Anna Ek Kenneth Arvidsson

Klicka på bilderna så blir de större
Foto: Ivar Söderlind