VVM i Sacramento dag 6 – tre svenska medaljer


VVM i Sacramento dag 6 – tre svenska medaljer

Tisdagen den 12 juli var den bästa medaljdagen hittills för Sverige med två silver i viktkastning och ett brons i spjut, samtliga grenar på huvudarenan “Hornet Stadium”.  Det innebär totalt fem erövrade svenska medaljer hittills under mästerskapen (fyra silver och ett brons).

 

Silver till Idolf och Daniel

Efter att tidigare under mästerskapen tagit hem en fjärdeplats i diskus och en femteplats i kula fick Idolf Sandal, Stensjön IF, under dag 6 kliva upp på prispallen genom att bli tvåa i M90 viktkastning. Med resultatet 7.45 var han bara 20 centimeter efter segraren Heimo Viertbauer, Österrike. Även för Daniel Korhonen i M35 blev det en silvermedalj i viktkastning (16.71). Ignacio Calderon, Spanien var där ohotad segrare med 18.06.    

 

Kenneth fick en fullträff

Inför slutomgången i M70 spjut låg Kenneth Arvidsson, Malmö AI femma. I sista kastet fick han upp fina 45.60 och passerade två medtävlare, vilket innebar en tredjeplats endast 48 centimeter efter tvåan. Segraren Gary Stenlund, USA stod i en klass för sig. Hans 52.23 var en förbättring av det egna världsrekordet med 17 centimeter. Efter tävlingen berättade en glädjestrålande Kenneth att det var en oväntad medalj för honom och att han fått en fullträff i sista kastet.

 

Nya femteplatser

I M65 blev det en ny femteplats för Ambjörn Martinsson, Stensjöns IF, denna gång i med 41.74 i slägga. Andra tävlingsdagen fick han samma placering i viktkastning. 

Anna Ek, IK Hakarpspojkarna kom i ”kvällskylan” femma i K35 slägga med 40,41. Ett dygn tidigare hade hon samma placering i viktkastning.

 

Återstår att redovisa Marie-Louise Wahlbergs 24:e  plats i 10 km landsvägsgång med tiden 1.41.08.27.

 

Ivar Söderlind