Rapport från VSM i kastmångkamp i Bottnaryd den 15/9


 

Rapport från VSM i Kastmångkamp, Bottnaryd den 15/9

 

Årets VSM i Kastmångkamp gick traditionsenligt av stapeln i Bottnaryd den 15 september.

 

Vädrets makter var nådiga med 15 plusgrader och växlande molnighet, och bjöd på goda tävlingsförhållanden. Deltagarantalet var i år något mindre än föregående år, totalt 64 varav 19 kvinnor.  Flera kastare saknades pga skador.

 

Två svenska rekord såg dagens ljus. Gunnevi Magnusson, Varbergs GIF, raderade ut Ingrid Millers 13 år gamla rekord i K55 och noterade 3792 poäng. Det var 8 poäng bättre än det gamla rekordet.  I klassen K35 noterade Anna Ek, IK Hakarpspojkarna, nytt rekord i vikt med 12,78  vilket var en förbättring med ett par decimeter av hennes eget enbart veckogamla rekord från VDM.

 

På kvinnliga sidan noterades genomgående överlägsna segrare i respektive klass. I K45 hade tyvärr Barbro Bengtsson, Heleneholms IF, 3 underkända kast i slägga. Med ett normalresultat där, hade det kunnat bli en jämn fight om segern med Ann-Britt Jakobsson, GIF Gotland. Noterades även att Rose-Marie Persson, IFK Lund, är still going strong i K75. Hennes 3428 poäng var dock en bit från hennes eget i år nysatta rekord på 3908.

 

På manliga sidan noterades inga svenska rekord, men en del individuellt goda grenresultat presterades. I M60 hade Kenneth Jansson, IFK Helsingborg, fina 52,59 i slägga och 18,81 i vikt. Lennie Helander, Ullevi FK, noterades för 40,95 i slägga i M35, och Bengt Loo, UF Contact, kastade 53,61 i spjut. Även på herrsidan hade i regel segrarna god marginal till närmaste konkurrent.

 

I övrigt hänvisa till den officiella resultatlistan.

 

I vanlig ordning skötte sig arrangören Bottnaryds IF med den äran, och tävlingen flöt på bra. En smolk i bägaren var dock att bägge skrivarna drabbades av tekniska bekymmer, så att den löpande poängservicen drabbades. Dock klarades problemen upp och färdiga resultatlistor kunde skrivas ut.

 

Nu får Bottnaryds IF en paus nästa år då VSM arrangeras av Ystads IF. Vi hoppas dock få återkomma framöver till den idylliska och kastvänliga idrottsplatsen i Bottnaryd med dess kunniga och trevliga funktionärer.

 

Peter Hackenschmidt (tyvärr enbart åskådare i år)