Karl-Erik och Mattias världsrekord uppmärksammas på WMA:s hemsida


Carl-Erik Särndals och Mattias Sunneborns världsrekord uppmärksammas på WMA:s hemsida.

På WMA:s hemsida har Carl-Erik Särndals och Mattias Sunneborns världsrekord i höjd respektive längd varit de stora nyheterna den senaste veckan. Här följer en svensk översättning:

Carl-Erik Särndal, Sverige, förbättrade vid två tillfällen i januari världsrekordet i M75 höjd, som innehades av Henry Andersen, Danmark, med 1.41 från 2009. Vid tävlingar i Jönköping den 13 januari förbättrade Carl-Erik rekordet till 1.51 och i Malmö den 20 januari med en ytterligare en cm till 1.52. I de svenska inomhusmästerskapen för veteraner i Karlskrona den 10 februari klarade han med mycket luft 1.50 och hade sedan tre bra försök 1.53. På kort tid har Carl-Erik därmed höjt världsrekordet med 11 centimeter! Carl-Erik Särndal blev utsedd till Europas Bästa Veteran 2007.  Det nya rekordet kommer att ratificeras när alla rekordhandlingar kommit in till EVAA och WMA.

Mattias Sunneborn, Sverige, har satt världsrekord i längd, M40. Det var den 3 februari i Sätrahallen, Stockholm som Mattias i sitt andra hopp förbättrade Europarekordet och världsrekordet i M40 till 7.59 m. Barrington Williams, Storbritannien, höll det gamla rekordet från 1996 med 7.52m. Mattias var med sina 7.59 bara sju centimeter från kvalgränsen till Europamästerskapen inomhus i Göteborg i början av mars. Det nya rekordet kommer att ratificeras när alla rekordhandlingar kommit in till EVAA och WMA.

Ivar Söderlind