Referat från VDM Kastmångkamp Skåne i Malmö 11/8


VDM i kastmångkamp på Malmö kastplan/MAI

Återigen tur med vädret. Tävlingen gick i mestadels solsken och bra vindar för diskus. Den som behärskade vinden bäst vill jag påstå var Kenneth Jansson. Han förvånade inte bara sina beundrande veterankompisar utan också sig själv med stilrena diskuskast som slutade på fina 43,50. Kenneth sa i sin analys det som vi alla söker när vi äntrar ringen: ”Det kändes ingenting, diskusen bara flög iväg hur enkelt och naturligt som helst”. Kenneth hade med andra ord fått alla muskler synergister och antagonister – med sig i rörelseriktningen för att jobba åt samma håll. Då känns det så där underbart enkelt. Problemet är tyvärr att upprepa detta enkla. Hur gjorde jag?? Denna fråga har säkert  de flesta av oss ställt sig många gånger!

Kastmångkamp är något speciellt. Med tre försök gäller det att skärpa till sig lite extra och missar man den första stöten eller kastet kommer nervdallret som ett brev på posten. Nu lyckades alla 12 deltagarna med bedriften att få godkänt resultat i alla grenar på sina tre försök.

Som veteran tävlar man både med sina konkurrenter och med sig själv. Gör man bra resultat i förhållande till sina tidigare prestationer känner man sig nöjd även om tävlingskompisen kanske knep förstaplatsen. Flera goda resultat kan vi konstatera i denna tävling och bland våra trevliga Lunda-damer kan man till exempel nämna Rosemarie och Anna-Lisa i K 75 som båda passerade 3000 poänggränsen med råge.

Jag vill passa på att tacka Ulf Agrell som hjälpte till med att administrera poängräkningen i kastmångkampen. Tack Ulf!

Glöm nu inte nästa kasttävling som blir den 31 augusti. Start klockan 11 som vanligt.

ALLA är hjärtligt välkomna till Malmö kastplan då!

/Kenneth Arvidsson MAI

Resultaten