VSM kastmångkamp i Ystad – Hacken rapporterar


 

VSM  Kastmångkamp  Ystad 15 sept

 

Sommaren tog slut samma dag som årets  kastmångkamp inleddes på Strandängens IP. Efter att dagen före haft en 20 gradig värme  drog ett regnväder in. Som tur var upphörde den efter någon timme  och tävlingen kunde genomföras under soliga men dock lite blåsiga förhållanden.

 

Deltagarantalet var klart sämre än förra året i Bottnaryd – 43 anmälda jämfört med 72 året före. Det geografiska läget hade sannolikt en viss påverkan. Glädjande dock att andelen kvinnor var 40 % av de totalt 40 som fullföljde.

 

Resultatnivån var överlag inte särskild bra, mycket beroende på att flera av de bästa kastarna saknades av olika anledningar.

 

Av de bättre resultaten kan nämnas Pernilla Hagberg, Ängelholm, i K40 med 3292 p, Gunnevi Magnusson, Varberg, i K55 med 3645 p bland damerna. På herrsidan noterade Kenneth Jansson, Helsingborg, M60, 3821 p och Jöran Westberg, Hudddinge, M65 3857p. Båda serierna var dock under normal toppnivå.

 

I övrigt hänvisas till den fullständiga resultatlistan.

 

Arrangörsmässigt gjorde Ystads IF en fullödig insats. Den vänliga stämningen och det funktionärsmässigt noggranna genomförandet minns vi inte minst från VSM 2008. Prisutdelning skedde löpande, i takt med att de olika åldersklasserna blev klara. Trots att starten på tävlingen blev något förskjuten på grund av det tillfälliga regnvädret. kunde tidprogrammet hållas.

 

Ove Edlund skötte i vanlig ordning poängberäkningen och den löpande redovisningen under tävlingen på ett utmärkt sätt.  

 

 

Peter Hackenschmidt