Lars Wennblom rapporterar från EMG i Nice


Lars Wennblom rapporterar från EMG i Nice
- saxat från Hässelby SK:s hemsida den 6 oktober
http://www.hskfriidrott.se/nyheter/haesselbyare-pao-european-masters-game/30322.aspx

Gunnar Ekstedt och Lasse Wennblom har varit i Nice på European Masters Games. En tävling som kan liknas vid en olympiad i miniatyr. Det skriver klubbens Lasse Wennblom som själv tagit hem fem guld i 80-årsklassen. Läs Lasses rapport!

I Nice pågår något som kan liknas vid en olympiad i miniatyr.

Det är European Masters Games som avgörs under tiden 1-10 oktober och där deltar från Sverige i friidrott ett tiotal veteraner, bland annat Mattias Sunneborn och Hasse Lagerqvist och från Hässelby SK Gunnar Ekstedt och Lasse Wennblom.

Det har gått bra för den svenska truppen som vunnit tio guld och ett antal silver och brons. Gunnar vann, mycket glädjande, höjdhopp i 70-årsklassen och jag har tagit hem fem guld i sprint och hopp.

Det märks på stan att det pågår en mängd tävlingar för det är sammanlagt omkring 8000 deltagare. En brokig samling människor mellan 35 och 95 år som trots alla språksvårigheter har väldigt trevligt tillsammans och går in för tävlingarna med lite olika ambitioner.

Vädret har varierat från halv storm och 100 mm regn till strålande solsken vissa dagar vilket naturligtvis påverkat tävlingarna som ändå till största delen kunnat genomföras som planerats.

Det har varit en lyckad vecka här och tillfälle till mycket sightseeing. Det finns ju mycket att se och uppleva här.     

När jag ser tillbaka på mitt första år i 80-årsklassen har det också varit lyckat. Två VM guld, tiokamp och stav, två EM guld, 60m och stav och några europarekord gör det stimulerande att fortsätta i höst i Sätrahallen. Vi är ett antal veteraner som tränar där flera dagar i veckan. Kom gärna dit. För det mesta gäller tisdagar och fredagar mellan 10-13.