Legenden Mattias Sunneborn tilldelas Torsten Carlius Fair Play Award 2015


Pressmeddelande från Svenska Friidrottsförbundets veterankommitté:

 

Legenden Mattias Sunneborn tilldelas Torsten Carlius Fair Play Award 2015!

 

European Masters Athletics (EMA) har beslutat att tilldela svenske Mattias Sunneborn Torsten Carlius Fair Play Award 2015 (http://www.european-masters-athletics.org/ )! Detta pris är instiftat till minne av svenske Torsten Carlius som är en av veteranfriidrottens främsta ledare någonsin. Torsten var verksam på den nationella, europeiska och globala nivån med en stark känsla för fair play. I motiveringen till att tilldela Mattias Sunneborn priset framhålls bl.a. hans känsla för rättvisa, tolerans och en ren idrott. Mattias har under flera år varit väldigt aktiv inom veteranfriidrotten, såväl i vardagsammanhang som på internationella mästerskap.

 

Under de senaste åren har den svenska veteranfriidrotten utvecklats ytterligare. Det är bland annat många aktiva, tränare och ledare som inspirerats av Mattias Sunneborns positiva attityd mot alla och starka känsla för social gemenskap, vikten av att inspireras av varandra och få människor att växa.

 

- Jag är mycket stolt och hedrad av att European Masters Athletics beslutat att tilldela mig Torsten Carlius Fair Play Award 2015. Det är för mig viktigt att förmedla den känsla av fair play och rättvisa som den erkände ledaren Torsten Carlius hade som måttstock under hela sin tid som engagerad inom veteranverksamheten. För mig är ett livlångt idrottande något mycket positivt och jag hoppas att veteranfriidrotten framöver får det stöd den förtjänar, säger Mattias Sunneborn i en kommentar.

 

- Vi inom svensk veteranfriidrott är mycket stolta över att Mattias tilldelats Torsten Carlius Fair Play Award 2015. Torsten Carlius var en stark ledarprofil inom veteranfriidrotten som var uppskattad över hela världen. Under de senaste åren har Mattias Sunneborn tydligt bidragit till en positiv utveckling av veteranfriidrotten och det är fantastiskt att se hur han får många av vännerna inom vår verksamhet att växa inte bara som utövare och ledare utan även bredare som människor, poängterar Svenska Friidrottsförbundets veterankommittés ordförande Ivar Söderlind.

 

Mer information hittar ni här:

http://www.european-masters-athletics.org/files/nomination_for_fair_play_award_2015.pdf.pdf

http://www.european-masters-athletics.org/files/results/torsten_carlius_fair_play_award_2015.pdf

 

För frågor vänligen kontakta Mattias Sunneborn på e-mail: mattias@sunneborn.se (han befinner sig för närvarande på idrottsresa i Sydafrika) och/eller Svenska Friidrottsförbundets veterankommittés ordförande Ivar Söderlind på mobil 070-606 11 23