Intervju med Karl-Gustaf Holmgren, medlem Veterankommittén fram till 2007


INTERVJU MED KARL-GUSTAF HOLMGREN

Namn: Karl-Gustaf Holmgren

Ålder/åldersklass: Född 26 juli 1936

Familj: Son född 1978.

Bor: Höör i Skåne

Klubbtillhörighet: Eslövs AI

Yrke/nuv. sysselsättning: Konsult K-G Fritid

Favoritmat: "Skånsk mat". Gås med kväs och äpplekaka.

Favoritdryck: Öl.

Ev. intressen utöver friidrotten: Musik och konst

Vilka ledaruppdrag har du inom idrotten? Ordförande i Skånes Friidrottsförbund, sekreterare i Götalandsregionen i friidrott, ordförande i Höörs Handbollsklubb.

Vilken/vilka grenar har du själv utövat som aktiv? Även som senior tävlade jag på medeldistans: 800m (personrekord 1.56.1), 1500m (personrekord 4.02.0), 1000m (personrekord (2.31.1)

Vilket/vilka tävlingsresultat är du mest nöjd med? Min tid på 1000m ovan.

Har du någon "idol" bland veteranfriidrottare (svensk eller utländsk)? Torsten Ståle, Fredrikshof (avliden 2007)  -  han var en personlighet med stil och humor.

Hur länge var du engagerad i Veterankommitténs verksamhet och på vilket sätt? Sedan 1986 som ledamot och har sedan varit ansvarig för kommitténs kanslifunktion fram till 2007..

Vilka ambitioner har du för Veterankommitténs verksamhet de närmaste åren? Dels att vi blir fel - både män och kvinnor. Dels att utveckla den sociala gemenskapen mellan oss veteraner. Dels "sälja in" veteranfriidrotten i folkhälsoperspektivet .

Du har också varit engagerad i den internationella veteranfriidrotten - på vilket sätt? Svensk ledare vid internationella veteranmästerskap sedan Veteran-VM i Melbourne 1987 .  Sedan dess representerat Sverige vid Generalförsamlingar i samband med Veteran-VM och Veteran-EM fram till 2006. Revisor i EVAA fram till 2006.

Vilka förändringar/framsteg inom den internationella veteranfriidrotten tycker du är mest positiva? Att det blivit fler deltagare och fler länder representerade vid internationella mästerskap. Att dessa tävlingar nu oftast arrangeras på ett bra sätt - det har blivit mycket bättre  än under 1980-talet och början av 1990-talet.